12.1.2013

Askartelupiste ja säilytysratkaisut

Tämäkin postaus liittyy haasteisiin, tottakai. Deep Ocean -haasteessa kaivattiin kuvia askartelutilasta ja Amalian haasteessa säilytysratkaisuista. Ajattelin nyt sitten esitellä omani muutamalla kuvalla. En yleensä tykkää pitkistä postauksista, mutta teen nyt poikkeuksen ihan jo siitä syystä, että joskus myöhemmin on mielenkiintoista palata tähän ja katsoa kuinka tilankäyttö on kehittynyt.

Minun askartelupisteeni on makuuhuoneen nurkassa tai oikeastaan kahdella seinällä, joiden välissä on ovi. Haaveissa on, että parin vuoden päästä minulle vapautuisi ihan oikea askarteluhuone ja siitä syystä tämä nykyinen ratkaisu on vähän sinne päin eli väliaikaiseksi ajateltu.

Toisella seinustalla minulla on lipasto, jonka pöytälevyn saa nostettua pois tieltä (kulku huoneeseen on tuossa oikealla puolella ja pöytä on osittain kulkuväylällä). Lipaston päällä on kaksi Lack-hyllyä, joista ylemmällä säilytän korttipohjat, kuoret ja sellofaanipussit vasemman puoleisessa laatikossa ja toisessa sitten valmiit kortit. Lähinpänä seinää on pari valokuva-albumia, joissa on valmiiksi leimattuja leimakuvia.

Alemmalla hyllyllä on varrelliset kukat väreittäin Ikean lasipurkeissa ja nauhoja laatikoissa. Lipaston päällä on lokerikko, jossa pidän yksivärisiä kartonkeja ja papereita sekä askartelukirjoja, ihan seinän vieressä on ProMarkerit karkkilaatikoissa ja Spectrum Noirit omissa säilytyslaatikoissaan.

Lipaston vasemmalla puolella on Ikean Helmer-laatikosto, jonka laatikoissa on stansseja ja kohotaskuja sekä jotain muutakin sälää. Helmerin päällä asustaa BigShot.


Toisella seinustalla on lisää pöytätilaa ja se varsinainen työskentelypiste askartelualustoineen. Korkeassa lipastossa säilytän paperilehtiöitä kokojärjestyksessä. Apteekkarinlipaston yläpuolella on Ikeasta ostettu keittiöön tarkoitettu tanko, jonka päällä isommat lävistimet, esim. Marthat. Tangosta roikkuu koukkuja, joissa on lisää säiltystilaa tavaroille, jotka haluan pitää käden ulottuvilla (musteet, sakset jne.). Perimmäisessä nurkassa on Timpan Cargo Case ja pöytävalaisin.

Muutamia kuvia vielä noista erilaisista säilytysratkaisuista. Varrelliset kukat lasipurkeissa (siniset ja turkoosit pitäisi erotella, eivät mahdu enää samaan):


Yksittäiset nauhat väreittäin kieputettuna pahvinpalojen ympärille ja rullissa olevat nauhat omassa laatikossaan, ihan kaikki eivät mahtuneet.

Ikean tanko ja lävistimet, astioiden kuivaukseen tarkoitetuilla ritilähyllyillä musteet ja pikkuisissa ämpäreissä saksia yms.


Timpan Cargo Casen sisältö, alhaalla kimalleliimat ja irtokimalteet, keskellä maalit ja ylimpänä kohojauheet yms.


Lipaston laatikoissa on erilaisia koristeita ja muuta sälää pakattuna mm. erilaisiin lokerikkoihin, tässä esim. napit ja haaraniitit:


 Lituskakukat ovat myös lokerikoissa:


Siinäpä se. Suurin osa kaikista hyvistä ideoista on jonkun muun keksimiä, olen törmännyt niihin blogeissa tai muualla netissä ja ottanut itsekin käyttöön.

1 kommentti:

  1. Vau! On varmasti ilo askarrella, kun tavarat ovat noin hyvässä järjestyksessä.

    VastaaPoista